Aikataulu

La: 09:00Ilmoittautuminen aukeaa
La: 09:00-11:30Osapuolet siirtyvät aloituspaikkoihinsa
La: 11:30Peli alkaa
Su: 03:00-10:00Kylän alue rauhoitettu taisteluilta
Su: 20:00Peli päättyy

Yleistietoa

Carrington Event 3 on Ehasan kolmas viikonlopun kestävä peli, missä sekoitetaan softaus ja eläytymispainotteinen pelaaminen yhteen. Viimeiset kaksi kertaa meni hyvin, joten päätimme kokeilla peliä uudella alueella.

Olemme kehittäneet tapahtumaa runsaasti viime vuodelta saadun palautteen perusteella.

Kehityskohteita viime vuoden tapahtumaan

Carrington 3-tapahtumassa on pelinjohtovetoinen rooli asekauppiaana. Ilmoittautumisen yhteydessä riippuen roolista aseet luovutetaan pelinjohdolle, joka toimittaa aseet edelleen asekauppaan. Pelaaja saa vastakappaleen/kuitin aseesta ja aseeseen merkitään liipaisinkaareen pelaajan tunniste.

Aseen voi joko ostaa tai ryöstää kaupasta tätä em. tunnistetta vastaan. Aseita pidetään kaupassa valvottuna ja lukittuna niin että vaijerilla varmistetaan aseiden turvallinen säilytys.

Asekaupassa on myös ns. vapaata riistaa olevia vemppuaseita, joita voi ryöstää kuka tahansa.

Pelaajan kuollessa luovuttaa tämä aseen respapaikalla pelinjohdolle joka toimittaa sen jälleen asekauppaan. Pelaaja saa kuitenkin pitää aseenkantoluvan

Poliisi yhdistää käytäntönsä ja tekee selkeät myöntämisperusteet eri luville. Esimerkiksi palkka-/ammattisotilaan on mahdollista saada lupa kiväärille, kun taas Seppo Siviili joutuu perustelemaan hieman paremmin.

Lähtökohtaisesti pienet vemppupistoolit (esim. .22 cal jäljittelevät) tulisi olla hyvinkin lupavapaita itsepuolustustarkoitukseen. Mafialla toki on tulevassa tapahtumassa jonkinmoinen rooli laittomien aseiden kaupassa.

Luonnollisesti kukaan ei halua viettää syyttä suotta häkissä koko peliä. Neuvosto käsittelee jatkossa törkeämmistä rikoksista epäillyt ja päättää heidän tuomionsa. Poliisin toimintaa valvoo Neuvoston alaisuudessa toimiva turvallisuuspoliisi. Yritämme muutenkin saada poliisin ja kansalaisten yhteistyön toimimaan paremmin. Poliisi uusii ohjeistuksiaan mitä tulee esim. pieniin rikkeisiin puuttumisiin.

Poliisiosapuolelle haetaan myös erillisellä hakemuksella jossa pyrimme määrittämään pelajaan soveltuvuuden.

Meillä on suunitteilla erilaisia ryöstettäviä kohteita varkaille. Esimerkkinä vaikkapa asekauppa, general store, kassakaapit yms..

Olemme tehneet touhusta myös osittain mielenkiintoisempaa ottamalla käyttöön esim. hälytysjärjestelmiä kauppoihin, jotka kannattaa tehdä toimimattomaksi ennen keikan alkua jne..

Osapuolille missä kannetaan pitkää asetta hakeneet pelajaat tullaan valitsemaan ennakkohakemusten perusteella. Osalla osapuolista ammutaan enemmän – osalla vähemmän, mutta toivomme haastatteluilla välttävämme sormi liipasinkaarella kulkevat pelajaat, jotka toiminnallaan rikkovat pelin tunnelmaa.

Videota viime vuoden tapahtumasta

Pelin juoni

Noin kahdeksan vuotta Vihtijärven tapahtumien jälkeen sairaus puhjennut uudestaan leviten lähes koko Etelä- Suomen alueelle tehden siitä asuinkelvottoman. Pohjanmaalla käydään rajuja taisteluita Kapinallisten ja Hallituksen joukkojen välillä.

Jämsä on muodostettu osittain Vihtijärveltä paenneiden siviilien puolesta. Osa vanhoista konkareista ei kestänyt pitkää pakomatkaa sairauden jahdatessa ja menehtyi matkalle. Kansaa varjostaa suuri suru Vihtijärven tapahtumista, mutta silti on taisteltava uuden yhteiskunnan puolesta. Viimeiset vuodet on sujuneet hyvin ja peruspalvelut on saatu joten kuten turvattua ja neuvosto valittua. Uudella alueella on arvokkaita luonnonvaroja sekä aineksia huumausaineiden tekemiseen, joka tuo omaa etua tavoittelevia ihmisiä.

Laajentuvan yhteiskunnan myötä tulee myös uusia ongelmia. Paikalliset asukkaat ovat perustaneet oman pikku kapinansa ja vastutavat asein alueella toimivaa Mafiaa sekä tutkimusyhtiötä. Tilanne on ristiriitainen sillä Mafia on edesauttanut Neuvoston valtaan vuosia sitten jolloin tilanne alueella oli vielä hyvin epävakaa. Sittemmin Neuvosto on toki katkaissut yhteytensä Mafiaan.

Lisääntyvän turvallisuusvajeen vuoksi alueelle on rantautunut yksityinen turvallisuuspalveluita tarjoava yritys jolta mm. neuvostokin on alkuaikoina ostanut palveluita paikkaamaan silloin kovin niukoilla olevia poliisivoimia. Paikalliset eivät juuri perusta yrityksen toiminnasta.